Freitag

Fredag så färgade jag min förbannade utväxt i håret. Hade utsatt det alldeles för länge denna gången, faktiskt hela semestern plus två veckor...
Det är verkligen en sådan plåga att jag efteråt kände för att fira att skiten var gjord..
Lucky me, så fick jag komma över till sötnosen Morwen och hänga med henne och hennes kusin ett tag.
Och tror du inte dom hade planer på att baka cupcakes dessutom. Nom nom.
Det blev choklad-cupckakes med chokladkross och creemcheese-frosting med vit choklad i. Visst låter det som en dröm^^

Sjukt goda skapelser


Sen fick jag den briljanta idén om att ta några kalla på stan.
Ibland glimmar det till vet ni ;)
Vi drack tre öl var på tre olika ställen. Jag fick också äran av att hälsa på Morwens granne hihi!
Tre öl visade sig vara precis vad jag behövde för att bli rusig. Får väl se det som positivt, blir ju väldigt billigt att ha det så;)
Därefter så fick vi gå åt vart vårt håll, vi skulle upp å jobba dagen efter båda två. 
Detta gör vi fler gånger eller hur Morwen??


1, 5 öl och jag känner av dom...



Pakeeet^^

Även i torsdags trillade det in ett paket^^ Ja, jag vet! Har varit en del shopping nu i sommar.
Jag har ju länge velat ha lite nya färger till mina stämpel-nagel-projekt. Och så har jag varit sjukt sugen på Seche vite, ett överlack alla skönhetsbloggare använder. På Nelly var det fraktfritt och rea, så läget var gynnsamt. Det blev två par sko för löjligt lite pengar och lacken jag önskat mig. Skorna får ni se senare, just  nu fokuserar jag på lacken. Så här ser mina naglar ut nu.


Visst blev det snyggt?
Nu kan jag använda alla mina mörka lack som bas till stämpel-manikyrer.
Det blev ju två styck konad special lack. Ett vitt och ett i silver. Det silvriga ser dock mer ut som ett grått skimmer lack.

Jag har för vana att alltid söka efter rabattkoder innan jag skickar i väg en order på nätet. Nästan alla gånger hittar jag ett som funkar också, speciellt om det är väletablerade butiker. Så denna gången fick jag 20% rabatt på alla varor utom dom som reas ut. Konad lacken kostar 65:- ordinärt på nelly.  så lite rabatt är inte fel.


Sen över till körsbäret på glassen eller ska jag säga sylten på gröten^^
Shit vad imponerad jag blev av överlacket Seche Vite!! Varför har jag inte hittat det innan. Torktiden halveras, minst! Och vilken glans det ger! Ursnyggt och bra. Helt klart värt sitt lite dyra pris ( 129:-). Jag använde det på torkat lack innan jag såg att det skulle appliceras rikligt på vått lack. Så jag har kvar att testa det på rätt sätt.
Jag förstår helt klart hypen från alla bloggare.

Solution.45 - Lethean Tears

Äntligen kan jag visa upp den nya videon med S.45!!! En av dom bästa låtarna på skivan fick en egen video. Och vilken video det blev. Det var värkligan värt sin väntan.
Kolla in och njut





Som bonus får ni den andra videon med låten Gravitational Lensing av samma grymma band ;)

Men...

Varför gör dom såhär mot mig. Jag kan bara inte med att köpa så onödiga och oanvändbara skor.  Knasigare, konstigare och roligare klackar får man leta efter!!!
Dom är ju bara ascoola^^




Såg att du kunde köpa liknande modeller på Odium ;)


Torsdag

Jag hade tänkt blogga i går men vårat internet slutade fungera. Har varit krångligt senaste månaderna men tycker det varit värre nu senaste tiden. Som  tur är får  vi  ny leverantör i december då huset vi bor i bryter sitt avtal med Com hem. Längtar.

Som jag nämnde fick jag ju ett paket från elf . Har inte hunnit testa nåt ännu, förutom pudret som jag köpte förra gången och behövde mer av!
Här får ni bilder på allt jag köpte :)

Pudret är hur bra som helst. Det jag har nu heter sand och som passar min sommarhy, när vintern kommer så kommer jag använda mig av det det som är snäppet ljusare. Ända nackdelen är att det tar slut fort men till det priset gör det inget.




Jag köpte även deras primers för ansikte och ögon. Just nu har jag svindyra primers från Make Up Store och Too Faced så jag kommer gämnföra!



Jag köpte även deras nya liquid foundation och en mineral foundation.




Det åkte dessutom med två olika eyeliners. Jag tänkte prova cream eyeliner för första gång och sen passade jag på att köpa en vattenfast. Kan vara bra att ha vissa kvällar då man bara vet man kommer skratta så man gråter ^^


lite suddig bild...
Blending wedges fick följa med i paketet till min nya foundation.


Sen fick det bli två färgglada eyliners. Frågan är hur man kommer passa i det bara ^^



Jag som närmar mig 30 borde väl egentlig slippa problem med finnar. Tyvärr ser jag ut som en 14-åring i puberteten ibland och då kan det i tillägg till clensers vara bra med en penna för riktiga problem områden.


Allt detta smink kostade 32 GBP som är ca 320 sek. Sjukt billigt. För den summan får jag till exempel bara köpt primern från Too Faced..

Hade varit kul om man fick anledning att sminka upp sig lite i morgon..men det blir inte party på mig då jag kommer få jobba hela helgen.







På Jobbet...

Jag sitter just nu på jobbet och har lite lunch. Det har tyvärr blivit lite tyst på bloggen nu som jag börjat jobba igen. Hoppas ni har överseende med det. I går fick jag ett paket med lite nya godbitar från elf som ni kanske vill se. Hoppas jag orkar/har tid att lägga upp ett inlägg om det i kväll.

Lördag & söndagsmys

Det skulle bli en extremt lugn lördag för våran skull. Vi började med att mysa i hemmets lugna vrå, lyssnade på vinyl, skrattade åt melodikrysset som stod på i bakgrunden, det såg så roligt ut när artister och dansöser dansade till vår metal musik, och sist men inte minst myste vi till det med white russian och öl. Vi kunde haft en sämre lördag om du frågar mig. Men det slutade inte där. Lite spontant flyttade sig en fest till oss och sen blev det till och med utgång! Så kan det gå^^

I mys position innan vi visste hur kvällen skulle sluta






Lite slitna, fast inte så farligt bakfulla passade vi på att inte göra nån ting alls den sista semesterdagen innan jobbet började igen. Vi hyrde filmer och käkade tröst mat.
Sibylla korv med bröd och nystekta våfflor med sylt och grädde. Mums!!







Filmen som sågs kan jag stärkt rekommendera. Jag satt med små rysningar under hela filmen och att Anthony Hopkins har en stor roll gör den ju inte sämre.



Hoppas ni får en bra måndag ...Nu skall jag slåpa mig till jobbet...Yeeey....

Örebro utflykt x 2

När det svenska sommarvädret inte vill visa sig från sin bästa sida får man ju hitta på annat än att sitta hemma i lägenheten och trycka. Vi kände för lite variation från "vanliga" Göteborgs trippen och tog lilla svarta pärlan och körde till Örebro. Det visade sig vara ett riktigt bra påfund. Så med en dag i mellan så var vi två gånger i Örebro denna veckan. En för att strosa i centrum och en dag på Ikea!

Vi var grymt hungriga redan då vi kom fram till Örebro centrum dag 1, så innan vi inspekterade secondhanden vi visste om, käkade vi lite för att ha tillräckligt med energi.  Vi mumsade lasagne på ett ställe vi faktiskt besökt tidigare. Jättebra priser och god mat. Inte ett jättestort utbud men tillräckligt.




Här står Christian förväntansfull utanför BananaMoon. Ett riktigt bra ställe med massor av begagnade skivor, filmer och vinyl. Vi spenderade ca 2 timmar där inne och hade då fortfarande inte riktigt kollat igenom alla grejer. Vi gick för att inte spendera alla pengar vi hade...



Efter allt shoppande behövdes en liten andningspaus. Vi hittade oss en jättemysig bar med öppna väggar ut mot gatan och beställde in lite gott. Snälla Christian som körde tog en kaffe och jag gottade mig med en Newcastle.



För min del slutade det inte med en öl..Jag fortsatte med en mumsig chokladkaka med chokladglass och chokladsås^^  Glad tjej!!



Choklad desserten toppades med en frozen cappuccino. Lurig blick fick jag visst och^^




Vi strosade runt lite i staden och på torget hittade jag en busig kompis haha!


Så liten var han inte heller!



Jag hittade dessutom en affär jag aldrig har varit inne i förut, Newyorker. Den har inte ens en nätsida man kan spana in och shoppa ifrån så jag hade ingen aning om vad den hade för grejer. Det visade sig mindre bra för ekonomin att gå in där. Jag hittade massor som jag skulle kunna tänka mig. Jag rafsade med mig en hög in i provrummet och allt jag provade passade. Hmmm... Jag kunde inte låta tillfället gå förbi så jag shoppade loss lite där inne också.
Ni får ursäkta bilderna, jag hade inte tid att dra fram stativ och ordentligt kamera för att fota grejerna på. Och att bara fota kläder liggande på golv känns så tråkigt. Så dessa fick duga.

En midjekort mjuk jersyjacka med söta detaljer.



En läcker väst, på rea dessutom ^^
Den är inte riktigt lika blank i tyget som den blev på denna bilden.


Ett sött linne med fina volangkanter, också rea. Yeey!



Och underkläder. Behövdes lite nytt fint!
Fint set i fin armygrön färg och detaljer.



Och ett annat med spets, snörningar och lackdetaljer.



Dessa filmer och serier fick flytta hem till mig. Masser av dom löjligt billigt då det var minst 20% rea i hela Bananamoon butiken.










En massa skiver blev det såklart. Alla från Bananamoon.



















En split med Enslaved och Satyricon blev det sist men inte minst.

Tror det var alla skivor om inte jag glömt bort nån!


Nästa tripp var som tiligare nämnt till Ikea. Som kanske ni förstår så tryter det på förvaring av cd`s och dvd`s. Vi plockade upp inte mindre än 3 svarta Benno hyllor, lite annat krafs och en filt som jag blev störtkär i.
Jag gillar ju svartvitt-randigt a la Beetlejuice.



Vädret var inte direkt med oss denna dagen heller men det regnade inte i alla fall.



Vi fick vänta en liten stund på att båtar skulle passera vid Göta kanal^^




Ikea!


På vägen hem mumsade vi urgod mjukglass.
Christians


Jag tog en likadan, fast det syns inte under all extra strössel...


Supernöjda kom vi hem tryggt och med ännu mindre på kontot...Tur det snart är lön!!






Grusomt attentat i Oslo og på Utøya

Det känns helt ofattbart. För mindre än ett par veckor sedan strosade vi i just dom gatorna och njöt av semestern. Inga ord kan beskriva mina känslor just nu. Tänder ett ljus och sänder varma tankar till mitt kära hemland Norge och alla som har förlorat sina kära...


Bisarrt

My new obsession

Mitt nya halsband. Visst är det vackert? Det har en skön tyngd och är lagom stort. Kommer definitivt bli välanvänt framöver.
Det är handgjord från en försäljare ( Billyblue22 ) på Etsy och kostade knappt 300 kr med frakt inkluderat.
Det finns hur mycket underbara smycken som helst på hans sida. Allt från fågelskallar till Cthulhu ringar. Väl värdt att klicka sig in och kolla lite i webshoppen.









Baksidan

Göteborg




Jag har lagt til en ny kategori här på bloggen. Den heter Utflykter & resor.
Samtidigt tog jag bort en annan kategori, min stil,  som kändes onödig. Hoppas inte det ställde till det för någon!


Fredag var vi två par som tog oss till Göteborg för shopping och trevligt umgänge. Vi kollade in våra secondhand favoriter och mumsade massa god mat.

Här sitter vi alla på tåget, lika trötta, men glada.



Vi käkade sushi till lunch. Bästa maten ju^^
Har hittat ett ställe som är både billigt och har supergod mat.
Det blir garanterat en massa besök där framöver.



Vi fikade dessutom - kladdkakor och choklad cookie^^ Jag käkade en fralla med mozzarella och chorizo då jag redan kände mig lite småhungrig igen. Det var inte sista gången jag köpte en sådan kan jag säga. Mums! ingen fralla gjord på luft det nej, utan en bastant sak som smakade mycket gott. Kanske var det surdeg?



Här var Christian på hugget.





Vi passade dessutom på att ta oss en Newcastle när butikerna hade stängt för dagen.
Det gjorde vi på Old beefeater inn. Mycket trevligt ställe. Det är väldigt populärt dessutom..svårt att få sittplats. Men vi klämde in oss och hittade plats på ett par barstools och var mycket nöjda med det.




Lite turistigt vid bron^^



Då vi kom fram till stationen insåg vi att vårat tåg inte gick. Tydligt är det speciella tidtabeller för sommaren som vi hade missat. Men det gjorde inget. Vi fick bara vänta en timme. Och vi hade att göra ändå. Sara rökte lite pipa till exempel.


Två mycket nöjda musik-junkies



Väl hemma i stan igen så passade vi på att kolla in den nyöppnade puben The bishops arms. Vi orkade en öl i trängsel och hög volym innan vi kände att det var dags att slappa hemma i soffan.



Vi hann ju med lite shopping också mellan allt ätande. Jag fyndade en hel del denna gången.
En liten hög filmer, serien längst ned får jag nog se ensam haha!












En liten hög skivor















Lite annat gott blev det också. Jag har äntligen börjat med hårinpackningar och tänkte testa denna.



En mossgrön metallic-färgad ögonskugga fick bli min också. Hoppas den är bra bara.




Sist men inte minst fick jag mig ännu en grym mugg att dricka morgonkaffet ur.




Göteborgsbesöket var väldigt lyckat trots regn och kommer säkerligen upprepas med samma trevliga sällskap. Vi har ju samma intressen och samma smak för butiker. Kul med nån att dela sitt materialistiska intresse med;)


Iron Fist Ruff Rider Digi Skull Purse

Har fått min nya plånbok i posten nu och redan börjat använda den. Dösnygg!! Köpte den via ebay hos en riktigt bra försäljare, Kastaways88. Fick först en som dragkedjan inte fungerade på men det var bara att returnera och få en ny direkt. Dom stod till och med för mina utlägg på retur portot. Vad skönt det är när man slipper krångla. Hur som helst så älskar jag den. Lite farligt då jag vi ha den framme hela tiden och använda den mer ;)






Slappar dag med film

Vilken avslappnande dag Christian gullet och jag hade i går. Först sov vi bort halva dagen och vaknade utan dåligt samvete till grå himmel och regn. En perfekt dag att ta det lugnt och mysa inne med god mat och film. Efter dagens enda ansträngning (handla) så svängde vi ihop en hemmagjord pizza och kladdkaka. Inte direkt vikt väktar kost ... känner hur dubbelhakan växer, hahaha!

Vi hade tänkt se Beavis and Butthead till frossandet med valet hamnade istället på en film jag köpte i Gbg.
pizzan ser bränd ut i kanterna men det var den inte..blev det i iphone redigeringen ;)






The people under the stairs är en gammal Wes Craven film (1991) Riktigt trevlig tycker jag. Såklart inget man blir rädd av i dagens värld men mera charmig.

Oj vad tiden går snabbt när man har skoj

Jag har helt enkelt varit upptagen med livet och inte orkat sitta framför datorn förens nu. I veckan har vi haft filmkvällar, grillkvällar, shoppat, besökt Ninni på landet och hennes underbara hundvalpar, strosat i gbg med goa vänner och massa mer.

Tänkte ni skulle få se lite bilder från fina dagarna jag hade på landet hos Ninni. Stackars Ninni var lika trött som en småbarnsmamma. Hon har 7 små rottisvalpar att ta hand om och matas varje 3. timme. Alla är inte tingade så skulle du vara intresserad av att köpa en så maila mig. Dom är helt underbara. Hjärtat bara smälte direkt när man såg dom små gosiga pälsbollarna.









Fick hembakat tårta och chokladbiskvi dessutom. Jisses vad gott, kände mig riktigt bortskämd. Hon kan verkligen baka den bruden!!



Jag lånade Ninnis söta röda bil och körde oss till ett av dom bästa badplatserna jag träffat på i området. En vik med sandbotten och varmt vatten. Och det bästa av allt var att vi hade den helt för oss själva.



Efter badet fick jag låna hennes underbara hängmatta. En sån ska jag med ha när det blir hus med trädgård på mig och. Avslappnande och trevligt.



Jag hade på mig mitt nya linne denna dagen och. Jag brukar aldrig falla för oversized kläder men denna gången kunde jag inte motstå. Totalt älskar tyget med dödskallarna. Fanns på vero moda på 70% rean. Minns inte priset.


Passar på att visa upp mina nya klackar också. 249:- från HM. Lagom höga så man kan gå en bit i dom utan att dö i smärtor. I love them.



På kvällen grillade vi och käkade i solnedgången. Hur mysigt och gott som helst.
Här sitter jag med en pina colada. Numnum


Dagen efter strålade inte solen lika mycket så vi hittade på annat än bad. Vi tog oss en underbar promenad och mumsade massa svarta och röda vinbär samt min favorit hallon.

















Som ni ser kryllade av vackra små kryp, några lyckades jag fota! Skoj. Hoppas man hinner ett besökt till snart.




Kermit Tesoro

Jag vet att många därute sätter kaffet i halsen och tycker att dessa klackar måste vara nåt av det fulaste dom sett. Do i care? Nepp^^
Dom sätter igång ett riktigt materialistiskt sug i kroppen. Sjukt läckra och bisarra. Precis som jag vill ha det^^

Dom kommer från Kermit Tesoro och finns tydligen att beställa i svart och!! Ännu bättre. Fast jag hittar ingen bild i den färgen. Pris ca 600$





Dessutom finns dessa sötnosar med anatomiska hjärtan. Helt underbara. Går också at beställa i svart tydligen men jag hittar ingen bild där heller. Vad jag fattar för så är klackarna från en sprillans ny vinterkollektion?! Kanske därför..
Samma designer, kostar 550$




Dessa med muskler är heller inget fel på. Lite zombie känsla. Syns verkligen att designenaren inspirerats av mänsklig anatomi

Bilder lånade från google

Nails

På request! mera nagelkonst :)

När det är sommar så känner jag för lite knalliga färger och då passade mitt nya Isadora lack perfekt. Det är turkost, en riktigt starkt lysande sak. Dazzling Ocean heter det och för full täckning krävs 4 lager. Hittade det på Ica och föll pladask för det där det stod på sin hylla och lockade. Det ingår i Isadoras sommarkollektion Ocean Drive.
Jag stämplade med HMs gröna skimmerlack Envy me. Tyvärr inte helt lyckat då det gled ut lite för mycket. Jag får nog investera i fler stämpellack i olika färger. Stämpelplattan är Bundle Monster 221.
Denna manikyr liknar jättemycket en annan jag gjort.. men ni överlever nog.






Iphonen har dessutom fått byta skal. Köpte det i vintras men det har legat i ett skåp tills nu. Det drar aningen för mycket åt det rosa hållet i vissa vinklar men spindelvävsmönstret väger upp det såpass att jag kan med att använda det. Dessutom började det andra jag hade bli lite väl slitet.

Lustigt

Tack vare Facebook kan man få många läsare. Så i går promotade jag bloggen lite där. Men det som verkligen märks tydligt är att inga kommenterar. Jag kan ha hundra läsare men noll i feedback! Hmm! är det läskigt att kommentera? Eller var det inget intressant att läsa om? Ja man undrar lite^^ Ja skit samma, jag gillar ju blogga så jag fortsätter i samma bana.
Men!!!, har ni önskemål på nåt som ni vill se mer av på bloggen så kommentera eller maila mig gärna. Mailadressen finns till höger längst upp på bloggen.

Vädret är riktigt fint i dag med så jag hänger i vanlig ordning på balkongen och gläds av att jag lyckades döda alla äckliga gröna löss.  Jag har dessutom börjat få fina små körsbärstomater. Lyckan är att odla^^

Svea rike

Då har vi kommet oss hem till Svea rike igen. Och i detta ögonblick försöker jag att blogga på soliga balkongen. Mission quite impossible! Det var rätt skönt att få sova i sin egen seng igen. Men oj vad mysigt vi har haft det. För mysigt. Så nu är det dags att ta tag i sundare kost igen och inte bälga ned riktigt lika mycket alkohol som vi gjort i en vecka nu^^
Går bra att göra så ibland, annars mår man så jäkla dåligt i längden. Man blir ju inte energifull och lätt i kroppen direkt. Efter dagen i Holmenkollen var vi ännu en tur i Oslo och strövade runt. Inte så många nya fynd blev det. Jag handlade inget annat än ätbart och Christian hittade "bara" 1 vinyl till. Dagen gick mest åt att promenera runt och mysa. Vi hittade dessutom en second hand till. Den har nu blivit inlagd i vår lilla rutt/runda vi tar vid varje Oslo besök.

Apropå bälga alkohol...
Vad säges om 1liters burkar öl? Det ni ^^




Storleks jämförelse med christians "lilla" Newcastleburk



Dagen i dag skall användas att landa lite efter resan. Jag har dragit i gång en tvätt och när den är hängd får vi se om det blir lite bad hos svärisarna. Bäst att passa på när solen tittar fram, man vet aldrig om det blir sista soldagen på semestern >.<


Massa bilder från Norge resan får ni här
, Enjoy :

Här pratar jag med Sara då hennes mobil ringde upp mig utan att hon hade tänkt ringa mig! Hehe, fast det var ju bara trevligt att få tjöta lite.





Jaha, vad vankas det här då? Nyttig mat kanske?





Nix! Världens bästa och säkert den mest onyttiga chokladkaka i världen^^




En bild som blev grym! Kolla in vädret vi hade just då! Inte helt fel att strosa i Oslos gater när solen värmer och ljumna vindar smeker ens hud. Det är sådana stunder man längtar efter när vintern är som kallast och jobbigast.




Vi hittade en bostad vi kanske skulle ha råd med i Oslo just nu...Kanske!





Christian inne på Neseblod en sista gången för denna resan. Han hade lite ångest då han inte hittade det han ville köpa och fick gå tomhändt ut. Det var första gången det hände.




Promenad i Lilleström. Puss på dig gullet!
Ni ser dessutom lite av min nya Borknagar t-shirt...




Christian har köpt lite mera öl...Dyra jäklar.




Här väntar vi på mat ett ställe som faktiskt inte kostade skjortan i jämförelse med alla andra ätställen ute. Vi kanske låter snåla...men besök Norge en gång själva med svenska pengar så förstår ni! Här kostade ölen bara 48 nok.




Vädret var värkligen växlande. Varvade mellan sol och mulet hela tiden.
Jag, åter igen, med en Deli de luca produkt^^ Denna gång kaffe!




Väntar på pappa i Lilleström.. Och passar givetvis på att sola lite och Christian passade på att fota lite. Guld värd att ha en Underbar pojkvän som gillar att ta bilder. Jag har faktiskt honom att tacka för många av bilderna i bloggen. Utan Christian hade inte bloggen blivit lika intressant.





Jag hittade ännu ett par solglasögon som passade mitt smala ansikte. Snygga va?




Min bror, Christian och jag var ute på en promenad och kollade in Lilleströmområdet. Vi pausade vid lite stenar och vackra rosor. Vi mumsade bamsemums hela promenaden. Skumnallar med chokladöverdrag. Gott!!!



Innan det så fikade vi...





Min jordnötsbrownie med glass smakade sjukt gott



Brorsan på promenad





Mamma var också med oss på en promenad i norska skogar sista dagen.








Så! nu får det vara nog med dator och bloggande. Dags att gå ut i solen och njuta.

Som avslutning får ni yours truly, utan smink och i glasögon. Alltid snyggast^^












Turistande i Holmenkollen

Som riktiga turister kände vi oss tvungna att kolla till den nybyggda hoppbacken Holmenkollen.  Tyvärr var inte vädret riktigt med oss men vi hade mysigt ändå.
Senast jag var där hade jag riktiga problem att ta mig upp trapporna till toppen. I nybyggda Holmenkollen var det dock inget problem med höjdrädslan. Kände inget i hissen upp eller på toppen.



Man kunde prova på att åka skidor i en simulator..Inget för mig nej! Usch!



Från sidan såg hoppbacken ut som en Mamenchisaurus



Christian föll för denna älgmössa i souvenir shoppen! Kolla vad söt han blev ^^




Här väntar vi i en liten kö för att komma upp med hissen, glada för att vi inte hade åkt på en dag med finare väder..då hade nog kön varit sjukt mycket längre. Mamma som tittar fram bak mig var aningen nervös!




Man måste va lagom crazy för att vilja hoppa ut med skidor på benen här.



Lite posing med gullet mitt



Jag hittade mig en stege och klättrade lite för att få bästa utsiktskorten...
Inte helt upp dock..det gick bara inte..




En mycket nöjd svensk turist




Christian retade trollen lite efter toppturen.




Och efter alla strapatser passade det med en kaffe. Där fastnade jag såklart med mina plånboks kedjor jag hade på shortsen mellan plankorna i bänken. Kände mig lagom cool då jag försökte resa mig^^


Hoppet underifrån




Vi hälsade på lite mer troll och begav oss sen hem mot grillmys och slappande.



En dag i Oslo

Andra dagen spenderade vi i Oslo centrum där vi tog vår lilla shopping runda.
Vi kollade Yongstorget som alltid har lite marknad. Men denna gången hittade vi tyvärr inget. Annars så kan man hitta riktigt trevliga skiv-fynd där för väldigt lite fjälldollars. Vi kollade även in nästa skivshop men spanade bara in lite t-shirts och böcker som såg lovande ut. Inget köp där heller. Boken som var mest intressant var lite väl tung att släpa på. Lite mer bläddrande vart det på Big dipper som har mest vinyl innan vi kände hungern smyga sig på.
För att spara lite på våra slantar så käkade vi lite "Italiensk" fastfood på Deli de luca. Det var både gott och mysigt innan en jäkla tiggerska kom fram med sin mugg. Jag blev riktigt irriterad och mys-anthropia blev utbytt mot pissed-off-anthropia och jag väste till henne att försvinna. För er som kanske är okända med detta fenomen som finns i alla storstäder. kan jag informera om att dom jobbar i stora ligor och lever "lyxliv" jämfört med dom riktigt fattiga och utsatta i samhället. Hon tyckte nog inte om mitt sätt och gick sedan in köpte sig en cola och ställde sig upp på lagom avstånd och stirrade på mig. Hon tänkte nog att jag var en hämsk oempatisk kärring som inte vill ge ifrån sig sina pengar.. Hmm, hur fattig är man om man går in på ett dyrare ställe och köper nåt så onödigt som Cola...Ja ni förstår. Vill man hjälpa ger man pengar till diverse organisationer istället som värkligen gör nytta. Då uppmanar man inte för vidare tiggning. Det är min åsikt. Take it or leave it..

Good smoothie med mango, banan och passionsfrukt. Hoppas Deli de luca kedjan kommer till Sverige!





Sen spatserade vi vidare till Rockmerch. Et ställe där dom alltid är supertrevliga och hjälpsamma. Jag hittade mig en Borknagar tröja, ni får se bild senare. Dessutom blev det nya solglasögon. Jag blev jätteglad då jag aldrig brukar hitta några som passar mitt ansikte. Mys farbrorn i kassan skickade även med en Ozzy airfreshner jag tänkte köpa till bilen. Hur ofta händer det att man får saker gratis i Sverige? Aldrig^^ Dessutom kunde han tipsa oss om ett nytt second hand ställe vi inte visste om! Yeey!

Mina nya coola pilotsolbriller. Nu vågar nog inga mucka bråk med mig ;)


Ozzy ska få pryda Volvon!




Vi letade upp det nya secondhand stället som hette Spøk og Spenning. Dom hade massor med gamla böcker, serietidningar, musik och krimskrams. Underbart. Lite liknande Dolores som fanns i Göteborg förr. Jag passade på att leta efter lite gamla favoriter. Jag hittade ett Valhalla och nåt annat jag bara minns jag hyrde på skolbiblioteket. Christian hittade sig en vinyl. Riktigt guldställe med andra ord.




Mina fynd






Köpte även en tidning som heter sopor..kanske just det den är och då den åkte med bara för omslaget och att den såg lovande ut inuti..



Sen blev det såklart Neseblod. Världens bästa skivaffär..eller den hade varit det om det inte hade varit så dyrt där. Killen som äger den vet vad han kan få ut för sina dyrgripar. Det fick bara bli tre ganska billiga skivor för mig denna gången..








Efter detta kändes det lagom att möta upp mina päron för lite förfriskningar på The Dubliner. Hur trevligt som helst hade vi där ute på deras bakgård. Så klart blev det The one and only, Newcastle, från tapp.





Vi promenixade sen mot centralen och stannade till på ennu ett vattenhål som kallas Kristiania.
Dom hade en väldigt trevlig air condition och mysig interiör. och Newcastle på tapp ;)


Gott



En väldig jobbig bussresa senare (pissnödiga som få!) Så var vi tillbaka i Lilleström. Där vi fick i oss lite världsbäst mat. I ♥ sushi



Dom sålde dessutom mitt favorit snacks i dubbelt så stora burkar som hemma i sverige! Så jag köpte med mig det hem. Wasabitäckta gröna ärtor.



På vägen hem köpte jag även lite dessert. Terapi i form av choklad kan aldrig vara fel.






Norge

Vi har det förbannat trevligt här i Norge! Myser mest hela tiden.


Christian på gränsen i trevlig black metal pose^^




Efter en svettig resa i bilen, AC`n slutade funka, så kom vi fram till högsommarvarme. Tydligen behövs det fyllas på kylgas ibland för att AC`n ska funka.. Inget allvarligt men väldig tråkig utgift som dessutom fixas på verkstad. Blä.
Så en iskall öl i skuggan passade ypperligt. Tycker dessutom att mamma och pappas balkong har blivet så mysig med rottingmöbler och massa av blommor. Går väldigt bra att sitta där timme efter timme.



Varmt nog i skuggan på balkongen..




Sen grillades det! Smickrande bild av mig som alltid^^





Efteråt strosade vi en stund ned till stan. Där tittade vi som sagt på 4.juli paraden med gamla amerikanska bilar. Det blev även en drink på Dr Jekyll and Mr. Hyde, favorit stället i Lilleström som vi även besökte förra gången vi var här.

Christian upptäckte just Frankenstein i hörnet.




Nån annan som blev rädd och klättrade upp i ljuskronan?




Min drink. Nästan som mojito, dock ingen mynta. Minns inte namnet på den. Den var god i alla fall.




Sen spatserade vi hem och fortsatte myset på balkongen tills det blev för kallt och myggen blev för ihärdig.





Ooj!

Dom sista jobbadagarna flög i väg och nu sitter jag plötsligt i Norge på semester. :D haha stackars mig. Datorn är med mig men ej uppackat från resväskan.. Jag får helt enkelt uppdatera när jag hinner! I dag gör vi troligtvis Oslo.

En bild från i går kväll, vi stod på Republic i Lillesrøm och tittade på 4.juli paraden med massa gamla amrikanare (bilar)

Jeffery Campbell

Efter mycket strul med posten fick jag äntligen mina drömskor. Skorna hade varit i flera orter, felsorterade och jag var på väg att reklamera paketet då dom äntligen hamnade rätt! Det hade nog fått utstå en hel del, skokartongen var trasig och tillplattad... Tråkigt. Det tar ju bort en del av glädjen när man öppnar det. Som tur är hade inte innehållet skadats tillräckligt för att sända tillbaks det. Fanns två små hål i skinnet längst ned vi sulan men jag räknar med det blir lite slitet där ändå när jag börjar använda dom.
Jag är sjukt glad! Dom passade perfekt och är hur sköna som helst på fossingarna^^ För att inte snacka om hur coola dom är♥ Kan knappt vänta på rätt tillfälle att använda dom. Nästan så jag funderar på att gå till jobbet i dom.


Hittade dessutom i dag ett par läckra spetsleggings som jag passade på att prova till dom nya älsklingarna. Leggingsarna hittade jag på Lindex för runt 100 lappen minns inte exakt vad dom kostade.


En annan grej förresten...Nelly.se, som jag köpte klackarna från började tydligen sin sommar rea när jag redan hade beställt.
Som ni säkert förstår var jag lite orolig för att dom hade sänkt priset på just mina skor, så jag kollade in rean direkt när jag fick reda på den.  Mina klackar var på rea men det visar sig att dom kostar exakt samma på rea som jag betalade innan. Dom har bara höjt ordinär priset?! Jaja, jag missade i alla fall inga pengar på att köpa dom innan..

Världens finaste

Jag vet att jag skryter massor om min pojkvän men han är helt enkelt världens bästa. Kolla in vad han överraskade mig med i går. En sjukt fin mugg att dricka mitt kaffe ur. Vet  ej vart han hittade den men den är i alla fall handmålad med bästa bandets logga^^
Tack Christian gullet ♥

Sommar Kärlek

Gårdagen var helt underbar. Måtte det bli fler dagar som detta. Jag gick upp, fick mig min dagliga dos kaffe och fiber. Promenerade till Ica där jag hämtade ut paket och inhandlade solkräm och frukt. Packade bikinin och drog i väg till svärisarnas trädgård och lilla pool.  Där låg jag klistrad i solsängen och läste "I am Ozzy" med lite avbrott i poolen då det blev för varmt^^
Jag är förresten helt överlycklig över att jag äntligen har fått lugnet att läsa igen. Känns som år sedan sist kunde sätta mig med en bok. Har än så länge läst halva boken och måste bara säga att den är oerhört lättläst och väldigt underhållande. Har fnissat högt ett par gånger redan.





Christian i poolen...Tror han tyckte det var lite läskigt! Inte varje dag man hänger i poolen och då kan det ju kännas lite ovant.



Lite senare fick vi besök av Plec och Christians pappa kom hem från jobbet. Det blev ett par öl i solen och sen så blev det grillat. Mums. Var nåt av det godaste på lenge. Efteråt så fick vi riktigt jobbiga Ben & Jerry cravings... Det blev så illa att vi tog taxi till Statoil, köpte TVÅ glassar var och tog taxin hem igen...Billigt ;)  Men åh! Vad gott.


.

RSS 2.0
.