Kicks

I sent an email to the swedish chain store Kicks that have launched their own series of cosmetics that they say is cruelty free. I asked if it just was the final product that wasn`t tested or if they knew if their suppliers of  igredients where cruelty free as well. The answer I got was cloudy. But at least they wrote that the products may contain tested ingredients. So I will not be buying anything.
Here it is in Swedish:
 
Mitt mail:
Hej
Jag ser att ni skriver att eran Kicks-serie ej är djurtestad. Jag skulle vilja veta om detta bara gäller slutprodukten eller om ni även har kollat så att era leverantörer av ingredienser heller inte testar på djur .
Mvh Siv
 
Svaret:
Kosmetikabranschens strävan har sedan lång tid varit att säkerhetsbedöma sina produkter utan att använda djurförsök. Det är sedan 2003 förbjudet att testa slutprodukter på djur. Forskningen kring alternativa försöksmetoder har resulterat i ett flertal sådana som godkänts av lagstiftande myndigheter och förts i kosmetikdirektivet sedan början av 2000-talet.

Från och med mars 2009 är det förbjudet att utföra djurförsök för att säkerhetsbedöma ingredienser i kosmetika och hygienprodukter. Detta gäller också produkter Åhléns och Kicks säljer.

Våra slutprodukter är alltså inte testade på djur men vissa ingridienser har tidigare då det var tillåtet testats på djur för att produkterna skulle vara säkra för konsumenten. 


Med Vänliga Hälsningar
KICKS Kundservice
 
Vi vet ju alla at både Kicks och Åhlens säljer djurtestade produkter till ex. från Lòreal så att dom inte säljer djurtestat kosmetik är definitivt inte sanningen... Det är ju fortfarande många sätt att komma runt detta på och det jobbas på en lag som skal förbjuda dessa kryphål. Lagen skall  förhoppningsvis träda i kraft i 2013 men kommer kanske bli utsatt i 10 år!!!!!!!
Vill du själv läsa på så kolla denna sidan: --> Forska utan djurförsök <--
 
Vill du göra nåt med detta så kan du maila ett redan färdigt forfattat mail med en vädjan. Det tar bara några sekunder av ditt liv. Detta gör du här -->@@@ <--
 
 
Save the bunnies and all the other poor animals that can`t speak for them selves!
 
 
 
 
 
 
 
 


Comments
Anonym

Men dom menar att deras egna produkter inte är testade på djur loreal är ju inte deras märke 😊 D måste ju vara så dom menar

2016-12-27 @ 23:09:08


Comment the post here:


Name:
Remember me?

E-mail: (Not published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback

.

.