Oj

Oj oj. Nu blev det ett lite långt uppehåll här på bloggen. Helgen var helt fantastisk^^ Har lite bilder ni skall få se senare. Jag har jobbat dagarna här och all fritid har varit prioriterat åt julklappspyssel. Lustigt hur det alltid skall råda pengabrist i december. Månaden då man behöver mest till alla måsten och julmys! Jag antar att det är dom som har det värre än mig och gråter inte över det. Vet ju med mig själv att jag har haft decembermånader då jag knappt har haft råd med basic som mat och räkningar. Så i jämförelse har vi det lyxigt.
Att bloggen just nu blir lite lidande över allt pysslande kommer ni få igen efter 24. för då kan jag visa upp mina kreationer. Tycker i alla fall det blir fina grejer som jag blir sugen på att behålla själv^^
Fallna Ginko löv från en av mina fotopromenader i höst.

Snaaart!

Yeeey! Bara en halv dag på jobbet i morgon och sen susar vi med tåget emot älskade Göteborg. Som jag skrivit tidigare åker vi dit och sover på hotell i två nätter och skall mysa så mycket som möjligt. Av den anledningen kommer jag lägga undan bloggningen över helgen. Ja, om inte jag hinner dra i väg nåt snabbt mobil inlägg förstås.
-
Sen så hände nåt skoj i dag! Fick ett sms från bubbelroom.se om att jag vunnit nån kund-tävlig där jag fick 100:- att handla för. Kom på det igen i kväll och gick in och kollade om dom hade nåt kul. Och i deras Rea flik hittade jag ett par militärgröna byxor med sidofickor för 105 pix! Perfekt, jag behöver ju byxor och nåt annat än svart kan ju vara bra ibland. Militärfärger är några jag tycker är ok att bära. Är extremt kräsen på färger på kläder.

Fukkkk Yeah!!!!!!!! ^^

Jag skall se Black Sabbath nästa år!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lycka!!!!!!!

Skapa en egen nedräknare gratis - Countdown.se
Tänk att man ska få se Ozzy skutta runt vrålande som bara han kan och inte för att gömma så skall jag faktiskt se Tony Iommi, Geezer Butler och Bill Ward rocka loss livs levande!!!
Jag trodde aldrig dagen skulle komma. Hoppas ingen kolar vippen innan jag hinner se dom bara >.<
Tack som fan till Sara som hjälpte oss införskaffa biljetterna ♥
Jag tror knappt det är sant fortfarande....

Happy birthday to me...

Jaha, ser man på.. Här susar man in på en skoaffär och impuls shoppar upp pengar som man inte har. Denna gången förlåter jag mig själv faktiskt. Sjukt snygga och faktiskt praktiska kängor i skinn. Precis sådana jag har velat ha i en halv evighet. Jag fick 25% och dom är köpta på DNA, pris: ca 1000:-. Inte alls lika farligt pris som på alla andra liknande modeller jag tittat på. Bootsen kommer bli perfekta nu i vinter, jag skall inpregnera dom och har redan fixat en ullsula som värmer gott.
Lite annat fick följa med också. Lemmys bok tänkte jag läsa innan den 9. december då vi skall få se Motörhead igen.
Och lite nya lack jag inte kunde motså. Isadoras "black galaxy" och kicks egna multicroma lack som ser ut som skalbaggsvingar. Dom kan vi titta närmre på nån annan gång.
Jag får se det som min  födelsedagspresent till mig själv ;)
Lite bättre bild på bootsen..dom är dock svarta och inte grå som det ser ut här.

Novemberhöst

Senaste dagarna har varit fullproppade med saker att göra från morgon till kväll. Så stackars bloggen blivit lidande. Jaja, jag har heller ett busy liv än att jag blir sittande hemma och ha tråkigt.
I dag har varit mitt andningshål. En dag då man kan göra saker för sig själv och inte behöva stressa. Gött. Så jag har fått köra ett pass spinning och vila lite hemma utan nått att göra. Senare skall jag en sväng ned på stan för att hitta en sista pusselbit till en skapelse jag skall göra och jag fick tid hos "min" nagelsalong att fylla i och fixa mina acryl naglar.
Min födelsedag har fixat sig och för den som undrar. Jag har på doktorns råd plockat bort stressmomentet och fått möjlighet att åka bort . Christian och jag har bokat hotell i två nätter och kommer mysa som aldrig förr i Göteborg. Då blir det bubbebad och äta ute. Fika på franska stället,  shopping och kanske nån liten öl på en av alla pubar som finns där vi bor. Perfekt! Tack till svärmor och svärfar för födelsedagspresent och julklapp som gjorde det möjligt att fly lägenheten lite^^
Som att inte det var nog med positiva saker nu så har vi bestämt att försöka få tag i biljetter till Black sabbath konsert i sommar. Hoppas hoppas hoppas det går vägen för jag vill så gärna se dom. (innan dom kolar vippen !!!)
Sen passar jag på att tipsa er make up junkies där ute om att elf just nu har 40% på allt om man anger koden LIKE175K. Passa på för bövelen. Jag har precis beställt en laddning med mineralfoundation som jag använder varje dag!
Dagens bild tog jag för en eller var det två veckor sedan nu! I varje fall var det svinkallt, blött och dimmigt ute. Riktig novemberhöst. Färgerna var helt underbara.

Bottennapp

I kväll jobbar Christian natt igen och i vanlig ordning tittar jag på en film för att underhålla mig själv..
Eller ja, i kväll var det inte så underhållande tyvärr.
Jag såg Dylan Dog: Dead of night. Ännu en film som baserats på en tecknat serie. Denna gång en Italiensk horror serie av Tiziano Sclavi. Det kunde ju ha blivit så jäkla bra!! Istället känns det bara B... Suck...
Jag tyckte inte alls om huvudkaraktären som bara var töntig då han egentligen skulle figurera som as-cool och tuff monster-dödare. Dylan Dog spelades av Brandon Routh som tydligen är tidigare modell...Brandon kanske skulle hållt sig till det då skådespeleri tydligen inte riktigt är hans grej.
Sen i vanlig ordning finns det ju dessutom alltid minst en snygg brud med i sådana här filmer. Tyvärr så såg denna filmens "snyggbrud" inte sexig ut. Det jag såg var bara ett anorektiskt skelett man vill ge mat till. Så inget ögongodis där nej..bara ångest.
Hela storyn kändes bara platt och jag tror dom ville alldeles för mycket på en gång, så allt blev halvdant istället. Några coola effekter fanns det väl men inget man ser en hel film för.
Det ända som jag tyckte var bra och som fick mig att se hela filmen var Dylan Dog`s sidekick. En metrosexuell/homosexuell (framgick inte i storyn) kille som oturligt blev biten av en zombie ganska tidligt. Hans micro-historia, bredvid huvud story`n, om anpassningen från människa till zombie, kändes riktigt skoj. Det var såpass bra att jag önskar att nån gjorde en hel film just om det^^

Ny kunskap!

Jag är inte särskilt bra på det här med photoshop. Men sakta men säkert så lär jag mig. Så i dag kände jag nog inre lugn för att sätta mig och lära mig pyssla ihop ett bild kollage.
Vad tycks?? Visst blev det fint för att vara mitt första?
Det blev ett lite inspirations kollage för vad jag skulle tänka mig ha på nån fin julfest eller varför inte nyår?!
Klänningen är från nelly. Har dreglat på den ett tag nu...men ryggen är öppen vilket är smått opraktiskt..
Skorna hittade jag på Odium och är från märket pleaser.
Spetsstrumporna var en random google bild, liknande hittar du ju överallt nu mera.
Armband och örhängen är från Etsy. Armbandet går inte att få tag på längre tyvärr. Örhängerna hittar du här.

Merch

Yeey! En dag med jobb kvar innan två lediga^^ Undrar vad jag skall hitta på för skoj. Fredagskväll är i alla fall bokat för häng med bästa tjej gänget. Längtar!
Börjar dessutom bli smått störd av jobbet. I veckan här har jag klädd ett antal julgranar och har varit så illa tvungen att lyssna på julmusik vi har i butiken. Tomtar har jag umgåtts med redan i en månad. Så gissa om jag kommer vara trött på julen när det faktiskt börjar på riktigt...Så jäkla synd då jag älskar julmys.
.
Sen vill jag passa på att pusha lite för min karls ena band och deras merch!
Jag låtsades vara lite Solution 45. modell med en av mina t-shirts och min nya mössa ^^ Snygga grejer eller hur!? Jag älskar deras logga som är på mössan. Så jäkla snygg. Får "art deco" goes metal vibbar av den.
Klicka på bilden för att komma till shoppen.

Glöd

I dag skall ni få se en helt brutalt snygg nagellacks kombination perfekt för hösten!
Jag använde mig av OPI`s Mörkröda nästan brunsvarta lack Midnight in Moscow som bas med ett lager av Gosh`s Rainbow över. Jag hade inte väntat mig att kombinationen skulle bli så här äckligt snygg och jag hade turen att kunna fota det i solsken. Som ni kan se så syns alla Rainbows toner från giftgrönt till guld till mörk koppar. Älsk!
Nått som föll dig i smaken?

Österrike resan. Del 1

Oj vad tid det tog mig att börja forma dessa inlägg. Jag får helt enkelt dela upp resan i flera delar, annars hade det säkert blivit alldeles för långt för att orka läsa på en gång.
Vi hoppar rätt in i det tycker jag.
För er som kanske är nya på bloggen kan jag berätta att vi vart medbjudna på denna resan av min sambos föräldrar. Det för att fira svärfar Gunnars 60 års dag. Vi valde att åka till Österrike och Graz som är svärmors hemstad. Första delen handlar om dom två första dagarna då vi mest åkte bil.
Här är gänget på väg mot resans första mål, Göteborg och färjan som tog oss till Kiel.
Med mycket tid över och bilen tryggt parkerad i kön så spatserade vi till Statoil för lite resmat. Korv med bröd och kaffe^^ Semester fotograferandet börjar redan här på kajen.
Inne på båten var det bara en endaste hiss upp och ned till däck, vi ryste lite med tanken på vad som skulle hända vid en brand och hoppades det inte skulle hända nåt..
Christian och Gunnar i våran lilla lilla hytt. Vi var glada vi hade fönster^^ Och badrummet var nästan lika stort som sovdelen på hytten. Rymligt och bra.
Båten hade såklart taxfree. Där fanns det smaskiga smakprov, hylla upp och hylla ned med godis och dofta gott. Jag har ju redan bloggat här om vad som fick följa med hem. En alldeles för dyr mascara och två av Donna Karens goda äppel parfymer!
Denna brickan fikk flera besök än ett av vissa under kvällen haha!
Vi hade beställt buffe och mumsade på av alla godsaker medans vi försökte ignorera att tyska motorcykel gänget som satt brevid oss tyckte vi var väldigt intressanta att stirra på. Det var väl roligare att titta på konstiga familjen hårdrock an pesionärerna.
Vi drack lite drinkar och Christa spelade på automater och vann innan vi gick för att sova i våran lilla hytt.
Den natten sov jag högst två timmar..Det brukar bli så när jag sover på nya ställen med massa ljud och annorlunda säng än vad jag är van med..
Tur man vaknade till semester och världens godaste frukost.
Lycklig var både Christians pappa, Gunnar och jag då vi hittade amerikanska pannkakor med tillhörande lönnsirap♥ En varje socker-älskares drömfrukost^^ num num
Sen började maraton bilandet... Kanske var det tur att jag hade fått så lite sömn...Tiden gick lite snabbare i djup sömn och norra Tyskland är ändå bara grått och trist. Christian tog bild då jag var helt borta...tur jag inte sov med öppen mun och drägglade hehe!
Då vi kom lite söderut i Tyskland hittade vi detta sjukt fina stället att äta vår lunch på. Ljuset! och utsikten där var helt underbart.
Christian var mycket nöjd med att kunna förtära semesterns första riktiga frankfurtare med semmeln (bröd som liknar en fralla)
Vädret var perfekt. Högsommar värme i september!
Roligt stadsnamn vi passerade..
Vi fick leta ett tag efter övernattningställe då kvällen närmade sig. Och vi hittade till slut detta ställe utanför Munchen. Och vilken pärla det visade sig vara.
Rummen var väl inte direkt moderna, men dom hade sjukt god mat och trevlig personal. Man kände sig helt enkelt välkommen och hemma där!
Här tar vi oss dagens första kalla goda öl^^
Coola Gunnar^^
Och världens tuffaste svärmor Christa!
Öl märket var Grad Toernng. Det fick högt betyg av oss alla.
I vår korridor fanns det fin fina naturtrogna tapeter med alplandskap^^
Det syntes att vi var i tyskland på kocken som stod utanför restaurangen..
Restaurangen var inte direkt minimalistisk inrett... Det fanns grejer att titta på över allt och det fanns även ett gökur som kokoade för oss varje halvtimma.
En knäpp detalj. Tygkanin i blomkruka/fågelbur!
På menyn stod det wienerschnitzel och vi alla kände det var dags att inviga resan ordentligt med riktig Österrikisk mat även om vi inte var där riktigt än.
Sjukt god!!!
Sen avrundade jag det hela med det som skulle visa sig vara resans godaste Äpfelstrudel med hemmagjord glass och vaniljsås. Jag dregglar bara av bilden här haha!
Kvällen ble väldig lugn. Christian och jag låg på vårat fina 80-tals rum å lyssnade till gammal norsk blackmetal och drack ljumna öl ur plastmuggar.
Vi vaknade glada i varat fina rosa 80-tals rum och skuttade ned till ännu en god frukost. Massa olika goda färska frallor, frukt, god kaffe, bakelser och wienerbröd för dom som ville ha det. Tro det om ni vill men jag tog faktiskt inte nåt av dom två sistnämnda!
Snart var vi på väg igen och susade förbi massa ställen där dom odlade humle. En huvudingrediens i öl för den som inte visste det.
Jag passade på att äta lite mer nyttig reskost.. Choklad med äkta alpmjölk^^
Jag utanför ett ställe vi fikade på strax innan Graz, vårat huvudmål med resan. Kan lova att jag var förväntansfull.

Going Postal

Lördagskvällen har i mitt fall varit väldig trevlig. Jag fick lagt vantarna på en helt underbar serie i två delar och har sett den i sin helhet nu i kväll.
Serien heter Going Postal och är byggt på Terry Pratcetts bok med samma namn. Om du som jag gillar dom andra filmerna byggda på hans böcker som Hogfather och The colour of magic kommer du älska denna. Jag tycker den bara är helt fantastisk in i varje detalj. Den är komisk, ledsam och knäpp. Alla kostymer karaktärer och scener är dessutom jättevackra och välgjorda.
Going Postal handlar om en svindlare som istället för döden (hängning) får en andra chans som postmästare. Så klart är det inte helt lett^^
Bilder från google..

Medicin, dimma och 26.novemberångest!

Dom senaste dagarna har jag känt mig sjukt omotiverad och orkeslös. Jag har inte heller haft lust att blogga eller göra nåt på kvällarna efter jobbet. Mitt humör har verkligen varit i symbios med den tjocka dimman som har legat och fortfarande ligger tung över hela stan.
Sen har jag varit tvungen att börja käka medicin också. Min kropp spelar mig ett spratt och har släppt loss en massa hormoner, vilket har resulterat i massa acne på och lite under käkarna. Det började i somras redan och dumma jag trodde det berodde på dålig mat och stress...
Så nu knaprar jag söta röd-gula antibiotika tabletter och hoppas jag skall vara tillbaka till normala mig innan jul. Läkaren ordinerade mig dessutom att inte stressa och vara försiktig med chokladen....Så nu är jag mer sugen på choklad än nån gång varit...
Sen över till min ångest. Jag fyller ju år den 26. November och än så länge vet jag inte helt vad jag skall hitta på. Jag fyller inte jämnt, så nåt stort blir det inte. Helst av allt skulle jag vilja fly stan med Christian. Bo på nåt mysigt hotell och göra stan nånstans. Men vi har inte råd. Så det får väl bli lite fika hemma hos mig. Tror jag i alla fall. Det är väl bara mitt dåliga humör som gör mig så omotiverad att hitta på nåt.
Helgen kommer bli lugn. Jag har ledig men Christian jobbar nätterna till ända. Jag borde hitta på nåt men vet inte vad. Så det kommer bli att tvätta överdragen till vår vita opraktiska soffa, färga hår och eventuellt skall jag försöka komma mig ut i naturen en sväng. Inte så att hjärtpumpen hoppar över några varv av spänning direkt men..
Spindelvev som hängde så fint i en gammal tall. Tagit vid en skogspromenad jag och Christian gick i höst♥

3 x underhållande, lättsam och sevärd

Jag hade rent av glömt att berätta att Christian, jag och vår goda vän Mackan var på bio i veckan. Vi såg Tintin i 3D. Jag som inte direkt har nån större relation till dom gamla filmerna (föll mig väl inte i smaken eller nåt!?) tyckte ändå väldigt mycket om den. Killarna som som däremot både varit medlemmar i Tintin klubben och sett alla gamla filmer var lyriska och hade tydligen stå-pels vid ett par tillfällen^^ Mackan som varit skeptiker till 3D blev dessutom positivt överraskad över hur bra det var. Jag kan säga att vid ett tillfälle i filmen kände jag sug i magen av höjdkänslan man fick. Filmen var både actionfylld och mysig. Rekommenderas som ni säkert förstår.
Vi tre såg även en film i går kväll som jag blev överraskad utav. Har nog inte sett nån som är i riktigt samma stuk. Den är gullig, rolig, färg-glad, väldigt snyggt gjord med snygga effekter. Gillar du gamla figthing spel/manga/anime gillar du nog denna film också.
En inte lika gullig men ändå väldigt bra fim vi sett i helgen heter Pirate Radio. Den utspelar sig på 60 talet och handlar helt enkelt om ett gäng radiopratare på en båt. Massa sköna karaktärer och riktigt go 60-tals musik.
Alla 3 filmer ovan har över 7 i IMDB betyg om det är nåt ni bryr er om.

Satanic nun

Herre gud ;) Hur cool blev inte min senaste manikyr???

Still sick..

Tyvärr tillfrisknade jag inte över natt utan fick i stället ringa jobbet och berätta att jag inte kommer i morgon. Sjukdagar är så jäkla hopplösa. Man bara ruttnar i soffan och jag får lite spader av att inte orka göra nåt. Jag har i princip inte rört mig nåt i dag. Det ända var när jag duschade till morgonen och när jag kletade in ansiktet med en ansiktsmask.
Den kan jag för övrigt rekommendera! Jag har läst om den förut men när jag klickade in mig på Lady Dahmer`s blogg blev jag påmind om den och kände för att prova.
Du gör den vid att blanda ca 5 Aspirin tabletter med ca 5 droppar vatten och lite honung, vänta med att blanda tills tabletterna löst upp sig. Kleta in ansiktet och låt den sitta ca 20-30 min. Innan du sköljer av den så skrubba lite lätt. Jag avslutade med min aloe vera fuktighetskräm.
Lady Dahmer skriver så här om den:

"Så hur funkar den?
Aspirin, som egentligen är en värktablet, innehåller mitt favvoämne acetylsalicylsyra. (yay go Treo!) Och blandat med vatten förvandlas den till s.k BHA-syra (beta hydroxy acid), vilket är samma ingrediens som finns i många kommersiella produkter. 

BHA-syra fungerar som en mild kemisk peeling, som skalar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Den tränger ner i hudens porer en bit och löser upp överskottsfett och smuts som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar."


"Aspirinmask är ingenting du kan köpa utan den tillverkar du själv av vanlig Aspirin. (köpes på apoteket) (Nej, det funkar inte med Alvedon eller Ipren och andra tabletter) Masken drar ihop porer, bleker akneärr och ger huden en jämn lyster. Mirakelmask med andra ord och jag blev positivt överraskad efter första gången."

 

Gå gärna in på hennes blogg och läs hela hennes inlägg -> här <- Hon har även massa annan bra info på andra naturligare vägar att få fin hy och fint hår.

På mitt apotek fanns inte Aspirinen på vanliga hyllan utan dom hade den på lagret, så ser du inte paketet så fråga!

Agent Provocateur, "Les Fleurs du Mal"

Fnissade våldsamt till denna nya reklamen för underkläder av Agent Provocateur! Den släpptes tydligen den 31. Oktober (Halloween). Ganska passande release datum kan man säga. Reklamsnutten är konstig, creepy och tydligt skräckfilms inspirerat.

ÅngPunk!

Just nu sitter jag här och tycker synd om mig själv :( Kände mig sjuk redan i går men nu börjar det bli värre. Bäst att ta det lugnt resten av kvällen.
I dag var jag nämligen varit inte mindre än två gånger på stan...Först för att hämta ut paket. och senare blev jag så sjukt pysselsugen att jag gav mig ut igen och införskaffade ny limpistol då min gamla ligger nedpackat sedan flytten förra året + lite annat material jag behövde.
Dessutom när jag börjar skapa så betyder det att jag går in i lite trans-liknande tillstånd. Jag blir superfokuserad och glömmer saker runt mig. Som att dricka och äta. Säkerligen ett tillstånd andra kreativa och skapande människor kan känna igen sig i, eller vad säger ni? Så nu blir det soffa och dator... Mat fick jag i mig förut.
Jag kunde inte riktig sluta efter bootsen så jag letade upp ett gammalt iphone skydd som varit för naggat för att följa med ut och piffade det en smula och...
Såklart fortsatte jag i samma steampunk anda.
Vad tycker ni? Nån annan än mig som gillar steampunk?

Ruin

Klockan är lite över 12 och jag har precis fått i mig frukost.. morgon har väl gått över till eftermiddag... Har sovit i över 9 timmar och är fortfarande trött. Kan ha ett samband med min rinniga nos och såra hals. Får kämpa mig till jobbet ändå då vi är underbemannade som vanligt.

I går kväll var jag ute med min fina Canon och stativ. Såg att stans silo som rivs hade så äckligt snygg belysning.
Jag hann leka lite smått med bilderna i photoshop innan jag nästan somnade på soffan av utmattning.

.

RSS 2.0
.