Hello 2012!!!

Då går 2011 snart mot sina sista timmar och jag kan se tillbaks på det med glädje. Hoppas 2012 blir lika bra!
Jag vill dessutom passa på att önska er alla ett förbannat gott nytt år!!!

En bild på mig denna kväll... hoppas jag får tagit nåt bättre senare i kväll så ni får se mina fina giftgröna slinger jag har i håret

See you on the other side...

Snö och is

Min mamma fick också ett halsband i julklapp som jag hade knåpat ihop. Det är i underabara mjölkiga pärlor och snöflingor. Ser lite magiskt ut eller hur?

Måste bara säga att jag jättenöjd med mina smycken jag har skapat senaste månaden. Riktigt skoj att komma i gång med lite mer kreativt pyssel igen. Förhåppningen är att ni skal få mer kreativt här på bloggen, i många olika former.

Spiders`n stuff

Yay! I morgon har jag en ledig dag från jobbet! Och Christian och jag har bestämt att ta en date^^ Skönt att bryta vardagen med lite skoj. Blir lunch och en god kaffe på stan. Hade funderat på bio men det orkar vi inte med, vi fick nämligen se att den enda filmen vi var sugen på gick i en av dom minsta salarna.
Skall visa upp lite saker jag har fått i det senaste. Och då faktiskt inte julklappar utan presenter från päronen som varit i Liverpool på lite minisemester.
Himla snällt att dom tänkte på en och köpte med saker dom tyckte var "mig" ^^ Som om man fortfarande var barn och inte "vuxen" hihi, me like!
Fick som ett halloween kit med lite kitschiga spindlar hehe!
Kolla in diademet med hattflor och den stora svarta änkan!! Tuff eller hur?
Örhängen
Och denna söt-spindeln!
Jag kallar honom Herman...kändes så passande av nån anledning
Jag fick sådana där armvärmare eller vad det heter!?
Kanske kan passa nu till nyår.
Och sjukt tuffa fusk-naglar!
Det ena paret ser ut som en manikyr jag gjorde för ett tag sen.
Sist men inte minst fick jag JÄTTE! läckra strumpbyxor! Ett par har jag redan använt. Dom hade mönster som en korsettsnörning hela vägen ned bak på benen.
Blir nästan lite snål och vill inte förbruka strumpbyxorna men ett par kanske får sätta sitt liv till på nyår.
Fina presenter eller hur?

Ädel är stenen

God kväll på er. Sugna på att se nåt mer av vad jag har pysslat ihop på decemberkvällarna?
Jag hittade den solfjäderformade stenen för ett tag sedan och dog lite. Den är helt fantastisk! Alla underbara färger glimmar i kapp med varandra. Huvudfärgerna är lila och grönt, en av min favorit kombinationer. Jag använde mig av metalldelar i svart och smaragdfärgade swarowski bicones för att ta igen färgen i solfjädern. Jag skulle gärna behållit smycket själv men det gick till svärmor i julklapp! Jag tyckte det skulle passa så gott till hennes  naturliga färger.
Vad tycker ni? Skulle ni vilja bära smycket?

Julklapp

God kväll och god jul på er alla. Det blev lite plötsligt tyst på min blogg men jag tappade verkligen suget på att blogga mitt i allt julmys. Christian och jag är i Norge med min familj och firar. Även om det funnits plenty av datortid har jag inte orkat bry mig^^ Det slappas mest i myskläder och vi har ätit ofattligt massa onyttig julmat. Hoppas ni har det lika göttigt som oss.
Juklappsöppnandet är nu officiellt över och jag kan visa er lite vad jag pysslat med på decemberkvällarna! Mamma hade uttryckt en önskan för ett bra tag sen att hon ville ha ett förkläde sytt av mig. Och denna julen kom jag faktisk till skott. Det blev lite annorlunda med 50-tals känsla. Ville att mamma skulle få ett unikt som ingen annan har och lilaprickigt/grönrutigt har jag inte sett nån gång innan^^ Jag posade lite snabbt framför kamrat innan jag slog in det i paket. Det blev så många bilder så jag spammar er lite och tänker inte skämmas för det..
Ljuset var inte det bästa och jag är för lat att lära mig använda iso inställningar så dessa får duga. Men visst blev förklädet bra? Jag tycker om det jättemycket och får nog snart försöka sy ett åt mig själv. 

IIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii^^

Höll på att svimma av lycka när jag såg trailern! Blir jobbigt att vänta helt tills nästa år! Gaahh!

Motörhead

Som jag har berättat såg vi Motörhead på Lisebergshallen den 9. December. Vi fick sova hos en kompis som bor i Götet och som dessutom bor ett stenkast ifrån konserthallen. Riktigt snällt! Tack som F*n Strömberg:)
Här har vi Christian och Sara på förfesten...skulle tro det var efterfesten men ;)
Måste bara visa upp min älskade Christian igen. Han är ju bara så sjukt söt hihi.
Jag hade glömt kameran hemma i stressen innan vi skulle åka med tåget så det blev bara crappy bilder från iphonen. Sjukt tråkigt.
Motörhead gav oss en riktig grym show. Sjukt rutinerade gubbar som vet vad dom gör. Mikkey Dee slog brutalt hårt på trummorna och det kändes som han gav allt. Precis som jag tyckte förra gången jag såg dom i Karlstad. Vi var jättenöjda efteråt och firade med ett stort vrål i hallen.
Nästan tomt
Vi gick ut i regnet och vinden efteråt och letade upp en Burger King för nattmat.
Vi var taggade på att fortsätta kvällen med en pubrunda.
Men efter maten kom vi till förnuft och traskade hem istället. Dock med ett par pauser då Christian var onormalt sugen på brownies^^ Tror han klämde i sig två pluss en glass på Burger King. Hade det Mc Donalds vi gick förbi sist varit öppet hade det blivit en glass till!!!
Det blev sådär med kvalitetsömn under natten då jag sov på liggunderlag. Jag är för gammal för sådant och överlever knappt en natt haha. Men som plåster på såret gick vi och käkade en helt fantastisk brunch innan vi tog oss mot resecentrum.
Happy Campers på väg mot mat.
Vilken kväll! Vi hade hur kul som helst. Kan nog synas på bilderna^^

Snö

Det har kommet snö igen. Men den ligger där och ser allmänt grå, tråkig och väldigt blöt ut. Usch. då kan det kvitta tycker jag. Jag vill ha krispig, knarrande glittrig snö som gör att allt ser ut att komma från en sagovärld. Vintertid passar det i alla fall extra gott att lyssna på Immortal. Så jag lägger upp lite musik som tröst i väntan på den riktiga vintern.

Hett filmtips

Sugen på en annorlunda julfilm? Kolla upp finska Rare Exports. En annorlunda, tuff och oväntat julfilm. Riktigt sevärd. Ni kan gott titta på trailern då den inte avslöjar allt^^

NEED

behöver dessa saker nuuuuu! Lenge sedan jag hade cravings på inredning men efter att jag hittade Dellamorte & Co`s sida på etsy gråter jag över att inte vara rik!!

Nattinlägg..

Jag borde sova nu då jag har en riktig skoj dag framför mig men tänkte ge ett lite livstäcken så ni inte saknar mig för mycket ;) Jag har haft en jättemysig ledig dag som startade med jullunch på en gård som heter Knistad. Det var svärmor som bjöd oss då vi inte kommer fira jul ihop med dom i år. Vädret var väl inte direkt juligt men vi gråt inte av den anledning.
Jag orkade inte fota maten utan koncentrerade mig på att mysa och konversera^^ Vi fick plocka vår egna förrätt från en buffe och fick cerverad massa små varma julklassiker till som Janssons och köttbullar i små söta grytor. Huvudrätten var sjukt god karre i sås med små små sillpotatis, pärllök, ost och fikon. Riktigt lyxmat som man inte äter varje dag direkt. Dessert hade vi inte orkat men lite chokladbitar till kaffet blev det allt ;)
Fotade ena delen av bufferummet efteråt. då hade dom plockat bort maten. Visst ser det mysigt ut. Riktig gammal gårdskänsla på Knistad.
Hela eftermiddagen och kvällen gick sen åt att slutföra en julklapp. Den får ni se efter jul då den som skall få den läser bloggen.
Nu skall jag packa väskan inför utflycken med Ninni i morgon och försöka få mig lite skönhetssömn..

Tea Time

Då jag var i Göteborg och firade min födelsedag så hittade jag denna här helt underbara teburken. Med Hufsa på eller Morran som hon heter på svenska. Hon, Hattifnatterna, Stinky och My är ju favoriter^^
Skall handla lite mer goda te nästa gång man kommer i håg det på affären.
Jag minns inte riktigt om detta är den riktiga Hufsa/Mårran-musiken man hörde när hon kom glidande i mumindalen, men passande är den i alla fall. Och lite läskig..

Julkänsla..

Denna gick/går alltid på norsk tv vid jul och var en av mina favoriter som barn. Mysigt och man kan Nääästan få lite julstämning när man ser den. Hade behövts lite snö bara så kanske man kunna känna av den lite. Mamma du får spraya igen fönstret i vardagsrummet med konstsnö så man kan låtsas att det är vinter ute!! haha!

Dr. Leonore Poe

Det fanns en tid då jag spelade rollspel med goda vänner.
Det "pen and paper" spelet jag gillade mäst på senare dagar var ändå Call of Cthulhu.
Vi spelade oftast i eran runt 1927 och min karaktär hette Leonora Poe och var en professor/lärare i det ockulta om jag inte minns helt fel. Rollspelet är ett skräck spel och jag kan lova att jag vid antal tillfällen hade gåshud av den jobbiga känslan man kunne få när vår rollspelsledare beskrev senarion.
Detta kollage är inspirerat av Dr. Leonore Poe och Call of Cthulhu.
Klänningen går inte att köpa i butik längre. Jag ångrar bittert att jag inte köpte den när den fanns. Jag kollar ju i stan second hand från tid til tid och hoppas den dyker upp i min storlek. Den fanns på Lindex och släpptes under en special-kollektion som jag tror hette Vintage Stories?! Skulle nån se den i fint skick i M eller 38 skicka mig ett mail!
Bläckfisk-armarna är örhängen. Dom är stöpta i silver efter formerna till riktiga bläckfiskdelar. Så sjukt snygga att jag får grova cravings. Dom kan köpas här.
Skorna är Pleaser`s Teeze och kan bland annat köpas via Odium.
Lacket är ett äckligt dyrt vampigt blodrött lack från Chanel. Ligger på ca 250 kr. och det heter Diabolic. Om sanningen skall fram skulle jag kunna köpa det enbart på grund av namnet... Men nej, jag är inte riktigt så rik. Du får säkert köpt det hos din lokala smink-dealer^^
Nätstrumporna med dom söta rosetterna hittade jag på denna sidan.

Vad skönt

Vad skönt att det inte är mer än 10 dagar tills vi tar svarta pärlan och flyr till Norge. Trots smörkrisen dom tydligen har höhöhö!
Helgen var helt super. Motörhead var som vanligt grymma. Tänkte visa upp lite bilder när jag fått Christian att skicka dom han tog till mig!
Annars kan jag berätta att det verkligen börjar bli dags att skrota min laptop. Tur att man är så enormt rik nu då>.<Den krånglar massor nu. Först och fremst håller klockan på att ställer om sig hela tiden vilket är skitstörigt efter 159onde gången. Den låser sig totalt och man får hålla inne "huvud-strömbrytaren" (heter det så?) för att få stängt av den. I går gjorde den så precis då jag lade över en massa bilder jag tagit. Över hälften av bilderna blev förstörda. Hoppas dom finn kvar på kameran...Så klart är batterierna slut så jag kan inte kolla det än....
Jag tror mig vara klar med alla julklappar nu också. Bara smågrejer kvar nu som inte är så svåra att fixa. Som att verkligen få hem det jag har beställt och slå in dom^^
Sen så tror jag att jag skall ge er dagens söt-chock. Vi kan alla behöva nåt sånt på en tråkig måndag i december.
Awwwwwww, eller hur^^
Bilden hittade jag här

Den vesle vampyren

Jag fick världens finaste och mest omtänksamma födelsedagspresenter av Christian i år. Först fick jag ett par supervarma, mörkgrå fårskinnstofflor. Som jag använder varje dag eftersom jag är så frusen. Jag har dom faktiskt på mig just nu^^ Sen hade Christian dessutom snappat upp att jag älskade läsa Den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg då jag var liten. Så han hittade serien på dvd till mig också♥
Det är så sjukt mysigt att se den och jag går tillbaka i tiden då jag bodde i mitt stökiga rum med rosa tapeter mönstrade med fjärilar och måln. Där läste jag mina nyfunna skatter som hittades på skolbiblioteket, en gammal mörk gympasal som ligger under jordytan.
Här har ni ett fantastiskt klipp där Lumpi sjunger och dansar bland människor . Du kan även skymta Rutiger dansa/flyga runt lite.
Framsidan på dvden jag fick
Minns ni den lilla vampyren?

Very soooooon

Fredag, då jäklar!!!

Julkulor

Efter att ha sett Mitsukais sjukt fina julgranskulor blev jag lite inspirerad att kolla upp lite annorlunda julkulor att hänga i granen eller nåt annat för den del. Själva har vi ingen plats för riktig gran så skal jag inhandla nåt får det bli för upphängning i fönster eller som dörrprydnad...
Klicka på bilderna för att komma till källa/butik

Den sista sidan hade även lite black metal-julsaker^^
Det finns nåt för alla eller hur? ;)

Snö & julkalender

Snö! Äntligen lite snö! Nu kanske man kan få lite julstämning om man har tur. Har dessutom suttit och tittat på den norska julkalendern för i år, Nissene over skog og hei. Hehe, riktigt rolig med goda gamla karaktärer man känner igen. Har du missat den så går den att se på kanal5play.
Litet smakprov:

Födelsedagsfirande i Götet

Som jag berättade fick Christian och jag möjlighet att dra i väg till Göteborg på min födelsedag för att bo på hotell och mysa järnet. Och det lovar jag vi gjorde. Vi bodde på Hotell Riverton nära järntorget, andra långgatan och Haga som är områden vi brukar hänga i när vi besöker götet. Hotellet var hur mysigt som helst. Vi fick dessutom en kostnadsfri uppgradering av rummet till ett designrum. Jo man tackar^^ Nu kan vi inte jämföra hur rummen var men det rum vi fick var väldigt stilrent och  genomförd. Det var i ljusa jordnära toner och till och med platt tv`n var vit. Supersköna sängar och ett jättefint badrum med glashandfat/bänk! Det fanns relax avdelning som vi inte använde oss av då det fanns folk redan i bubbelpoolen....Hade hoppat i direkt om vi hade sluppit dela den med dom andra gästerna. Personalen var trevlig och frukosten var supergod. Hoppas man får möjlighet att bo där flera gånger.
Tjusiga handfatet på badrummet
Här slappar jag i hotellsängen
Vi shoppade loss och gick sedan för middag på en restaurant som heter vin o pasta. Ett jättetrevligt ställe som verkligen var helt grymma på sin ...pasta och vin!Suprise haha. Deras husvin som jag tog var jättegott och jag ångar att jag inte skrev ned namnet för såklart glömde jag bort vad det hette.
Vi tog några öl på Old Beefeater Inn och gick sedan till hotellet för att göra i ordning oss. Vi blev nämligen sugna på lite utgång och förärade Sticky Fingers ett besök.
Så här såg jag ut., höga klackar och King Diamond tröja. Tog bilden för att jag hade tänkt mobilblogga med den...Såklart gick det inte nåt vidare då Blogg.se appen inte ville ladda upp inlägget >.< typiskt
Vi hade skitkul på Sticky och vi träffade på  både bekannta och obekannta typer. Vi tittade på The knockouts och även några band som var med i en skivkontrakts-tävling. Många öl blev det och redigt mycket mer påvärkad än planlagt fick vi ge upp och ta oss till hotellet^^
Vi kunde inte riktigt njuta av frukosten dagen efter men vi överlevde i alla fall.
Lördagen ägnades åt att strosade runt i stan, shoppade lite mer småsaker och boka biobiljetter till kvällen. Vi tog med lite födelsedagfika tillbaka till hotellet där vi slappade välförtjänt innan middag och bion på Bergakungen.
Jag inne i Kawaii butiken i Haga.
Dom sålde enorma kanelbullar och cookies utanför fiken. Gissa om jag var sugen^^
Vi hittade dessa söta gose-vildsvinen i ett skyltfönster och blev överförtjusta
Men det var denna sötnosen som fick följa med hem till oss. Tjejen i kassan undrade om hon skulle slå in den i paket till oss. Hehe, hon trodde nog inte att paret hårdrock skulle ha igelkotten själva..
Fika som jag köpte på "Le Pain francais"
Tjusig värre passionsfukt-bakelse
Söndagen kändes väldig sorglig. som ni ser var jag inte alls sugen på att lämna hotellet för att åka hem till jobb och vardag igen..
Vi sa hej då till hotellet och tjusiga kopparhissen och tog tåget hem i höststormen

Crafting

I det sista har det blivit lite jul-piff. Visst är ni nyfikna och vill se?! Jag börjar med visa upp Christians och min fina dörrkrans.
Det blev ganska långt från traditionellt för våran del. Orginellt var planen att ha massa pentagram som pynt på den. Men tiden sträckte inte till och jag hade ingen bra formbar ståltråd hemma. Så jag drog fram pyssellådan för att åtminstonde ha lite svart sidenband i den. Där hittade jag lite metal buttons och tygmärken som fick pryda kransen. Och visst blev det tufft! Grannarna behöver inte tveka längre på vilka vi är. Haha, som om dom inte redan sett det på våran klädsel och hört det på musiken från våran lyhörda lägenhet.....

Till min jobba-kompis Anci har jag bundit två traditionella kransar. Hon ville ha en med buxbom, mossa och echeveria. Sen så dekorerade jag med en liten kvist ormhassel, en kvist konstgjorda bär, sidenband och en liten fågel då hon är så glad i djur.
Den andra skulle vara helt i buxbom och som dekoration fick det bli konstjorda julstjärnor, kanel, appelsinskivor och röd metalltråd.

Jag har även bundit två kransar helt i granris till svärmor och hennes syster. Dom ville dekorera själva för att göra sina egna Österrikiska versioner av julkransarna. Traditionellt i Österrike hängs dom upp i band och man har levande ljus i dom.
Man binder kransar med hjälp av halmstomme och spoltråd. Man klipper loss lagom stora bitar av grankvistarna, lägger dom runt kransen ett varv och fäster dom med att snurra spoltråden runt. Man fortsätter hela vägen runt och på på så sätt backar man in med ändarna in under topparna där man började. Hoppas ni förstod^^
Har ni gjort nåt eget inför jul?

Materialist?

Ja, lite vad jag pysslat med i morses. Blev lite rörigt kanske? I alla fall är det ett collage med saker jag inte skulle bli ledsen över om dom fanns inslagna i paket till mig under granen^^ Finns ju massor jag vill ha och hälften kom inte med haha! Jag gillar fina saker. Känner mig lite som Nemi där...
Blev det lite dyra saker kanske. Jag gillar ju faktiskt också att få saker som man gjort själva. Fint dikt, en ritad bild, inramat foto på nåt kul man gjort ihop eller bara massa kramar^^
Nu låter det ju som att jag kräver en massa saker eller tjänster av folk haha. Så är inte fallet. Men jag kan kanske inspirera dig till vad du skulle kunna önska dig i julklapp. För skall man ändå byta pengar denna månaden så låt det vara i saker man gillar åtminstonde.
Egentligen tycker jag nog att man helt kunde strunta i julklappar och bara umågs med dom man tycker om och äta god julmat. Det är ju faktiskt det som jag gillar absolut mest med jultiderna. Själv åker jag hem till familjen och tar med mig min älskling Christian. Kommer bli supermysigt.
Sakerna på listan är hittade här:
Tröjor (M) och höga klackar (str. 38 el. 7) är från Odium
Lila sammetsklänning (M) och strumpor är från HM
Skinnhandskar från Lindex Dom finns även i en mumsig röd färg
Satyrs vin kan tänkas finnas på systembolaget ;)
Cute as hell produkter finns på Blue box
Hjärtformade väskan från Ironfist hittar jag på ebay och säkert massor av andra ställen
Lise Myre har ju gett ut massa Nemiböcker, jag har inte en endaste en!! Katastrof. Böckerna finns att få tag i på dom flesta bokhandlare båda på nätet och i den värkliga världen.
Sist men inte minst det underbara bock-halsbandet som finns på Moon Raven/etsy.com

.

RSS 2.0
.