664!

Alla har väl fått med sig att Satyr i Satyricon har kommet med eget vin^^
Som den vinkännare han tydligen är så var det väl väntat att det skulle bli bra. För till skillnad från andra kändisar som får sitt namn på alcoholhaltiga drycker har satyr blandat sina viner själv. I norska tidningen Dagbladet fanns nu en recension.


Vintesten

Alleanza Nero di  Langhe rosso 2009, Luca Roagna/Wongraven, Piemonte Italia
Varenr.: 5312101 (BU) Poeng: 85 Pris: 149,90 Tannin: 5
Aroma: Herlig rødbærfrukt med mandel, struktur og svak dyrepels, jordlighet og tørre kirsebærkjerner  
Smak: Flott lett struktur med god fruktsødme men hårete karakter og trykk i hele smakskurven. Saftig bitterhet og god karakter. Dolcetto kvaliteten her synes meget god.      
Konklusjon: Snev av naturvinkarakter, renhet og kjøttfull karakter. Noen har skrevet vegetal om denne, totalt uenig    
Passer til: Herlig fin drikkevin, eller til en helt grei hverdagspasta. Tørr som den bør være. Tips til importør: En kork med «selezione di Luca Roagna» blir vel merklig. Selve vinen er vel «selezione di Sigurd Wongraven».

BIB Alleanza Nero di Langhe rosso, Luca Roagna/Wongraven, Piemonte Italia
Varenr.: 5312106 (BU) Poeng: 77 Pris: 379,90 Tannin: 6
Aroma: Fruktig, bløt karakter med kirsebær og solmodne solbær, samt snev av tjære og hard tannin.
Smak: Bløt inngang, men anelse bitter tanninkarakter i overgangen til ettersmaken. Lett karakter og enklere sammensatt.
Konklusjon: En annen vinopplevelse enn flaska, som er betraktelig bedre. Legger merke til at bagen ikke har årgang men er tappet 13.10.10.

Barolo 2006, Luca Roagna/Wongraven, Piemonte Italia
Varenr.: 5312401 (BU) Poeng: 91 Pris: 329,90 Tannin: 6
Aroma: Bærfruktig med modne kirsebær og flott karakter av lett tjære og treverk/underskog, trøffel og humus.
Smak: Syrlig god og fruktig med herlig stil i tradisjonell Luca Roagna-kvalitet. Nydelige tanniner og syrlighet mikset med rent, klart, fruktig bilde.
Konklusjon: Denne vinen fra 2006 har vel ikke Sigurd gjort så mye med, men kvaliteten er aldeles strålende. Naturvininnslaget gjør den til en Barolo med mer klassisk tilnærming enn mange av sortbærkjernevinene i dag.
Passer til: Aller helst til en helt enkel pasta med trøffel (eller olje), eller for eksempel den beste Parmesanen du får tak i.

Källa


Detta vin hoppas jag att tomten skall lägga under granen! Vilket som duger^^


Comments


Comment the post here:


Name:
Remember me?

E-mail: (Not published)

URL/Blogadress:

Comment:

Trackback

.

.