På begäran!
Här kommer receptet på krumkaker och Moltekrem!
Först av allt behövs det ett krumkaksjärn! Det hittar du till exempel på ellos!
Precis detta har Christian och jag.
Moltekremen görs med fördel dagen innan man ska äta, så den får gotta till sig ordenlig!
Den gör du enkelt genom att vispa grädde och blanda i hjortronsylt. Jag har alltid lite socker och vaniljsocker i min grädde. Mängd av sylt och grädde tar jag bara på höft...prova dig fram.
Sen till den svårare biten! Första gången jag gjorde krumkaker blev dom goda...men mjuka..övning gör mästare;)
125g socker
125g smör
150g vetemjöl
1/2 ts kardemumma
Låt äggen bli rumstempererade. Vispa ägg och socker till vitt fluff.
Häll i smält och avsvalnat smör. Sikta i resten av torra ingredienserna. Låt smeten svälla ca 1 timme.
Nu till stekningen! Det går snabbt så håll koll. Är smeten för tjock går det bra att röra i lite vatten.
Har man ingen krumpinne, så gör som jag, använd ett shotglas och rulla våfflan runt för strutformen.
Går bra om man är varme tålig... annars lägg våfflan i en mugg så den blir skålformad istället.
Låt dom svalna på ett galler innan du lägger dom i kakburken.
Lycka till
Först av allt behövs det ett krumkaksjärn! Det hittar du till exempel på ellos!
Precis detta har Christian och jag.
Moltekremen görs med fördel dagen innan man ska äta, så den får gotta till sig ordenlig!
Den gör du enkelt genom att vispa grädde och blanda i hjortronsylt. Jag har alltid lite socker och vaniljsocker i min grädde. Mängd av sylt och grädde tar jag bara på höft...prova dig fram.
Sen till den svårare biten! Första gången jag gjorde krumkaker blev dom goda...men mjuka..övning gör mästare;)
125g socker
125g smör
150g vetemjöl
1/2 ts kardemumma
Låt äggen bli rumstempererade. Vispa ägg och socker till vitt fluff.
Häll i smält och avsvalnat smör. Sikta i resten av torra ingredienserna. Låt smeten svälla ca 1 timme.
Nu till stekningen! Det går snabbt så håll koll. Är smeten för tjock går det bra att röra i lite vatten.
Har man ingen krumpinne, så gör som jag, använd ett shotglas och rulla våfflan runt för strutformen.
Går bra om man är varme tålig... annars lägg våfflan i en mugg så den blir skålformad istället.
Låt dom svalna på ett galler innan du lägger dom i kakburken.
Lycka till
Comments
Trackback